Alt du trenger til friluftslivet

Når man skal ut på tur i Norge, enten det er på camping, fisketur, eller en lengre vandring over fjellene – trenger man å ha utstyret i orden. I denne bloggposten tar vi derfor for oss hvilket utstyr du må huske å pakke i sekken, og hva du kan bli liggende igjen hjemme.

Dette må du huske

I tillegg til telt, fiskestang og annet turutstyr, er det viktig å huske førstehjelpsskrin, powerbank så du får ladet mobilen, mat som er enkel å lage, samt en varm genser til kvelden. Det blir nemlig ofte mye kaldere enn du tror når sola går med. Husk gjerne også fyrstikker slik at du kan tenne et bål, perfekt for å grille pølser – eller fisken du selv har fisket i løpet av. dagen. Du må selvsagt også huske en pakke snus eller to, om du bruker det. Mange foretrekker Epok freeze x-strong, som er en ekstra sterk snus som kan passe ekstra godt til en slitsom tur i fjellet.

Dette er ikke så farlig

Mange har en lei tendens til å overpakke når man skal ut på tur. Man ser for seg hver eneste scenario, og pakker slik at man dekker det meste. Men en for tung sekk vil ende opp med å gjøre turen mye vanskeligere enn den trenger å være, du kan også få vondt i muskler og ledd. Derfor er det kjekt å la noen ting bli igjen hjemme.

Fancy toalettsaker og sminke må gjerne bli igjen på baderomsbenken, sjansen er liten for at du trenger det når du er i naturen. Det samme gjelder ekstra pute, mer enn et skifte med klær, og tunge bøker – leser heller en ebok på mobilen.

2 Aug 2023